Waarom je geen mondkapje aan de autospiegel moet hangen: 'Nieuw gevaarlijk probleem'

Gepubliceerd op 19 november 2021 om 23:58

Bron Linda.nl

 

De een propt ‘m in z’n zak, de ander hangt ‘m aan de autospiegel: mondkapjes moeten tegenwoordig overal mee naartoe. Maar laatstgenoemde geheugensteuntje blijkt gevaarlijker dan je denkt.

De noodkreet om de maskers niet meer aan de achteruitkijkspiegel van je auto te hangen, komt van motorrijders.

Mondkapje aan autospiegel

Een mondkapje aan de autospiegel maakt mensen op de motor, fiets en brommer, maar ook voetgangers, ‘onzichtbaar’. Volgens Ad van de Wiel van motorplatform MotorNL is de (minimale) zichtbaarheid van een motorrijder altijd al problematisch geweest in het verkeer, maar zorgen de bungelende mondkapjes aan de autospiegel voor een nieuw, gevaarlijk probleem.

 

 

“Fluorescerend pak, reflectie op mijn motor, van plaats op de weg veranderen als ik een kruising nader; ik doe er alles aan om zichtbaar te zijn in het verkeer”, stelt Van de Wiel. “En nu verdwijn ik achter een mondkapje?” De motorrijder roept alle automobilisten dan ook op een andere opbergplaats te zoeken voor het lapje stof.

Boete

Volgens MotorNL is het in Luxemburg inmiddels al verboden om een mondkapje aan de spiegel te hangen. Daar kun je er een boete van 49 euro voor krijgen. In Nederland en België staat het niet zo expliciet vermeld in de verkeersregels, maar in beide landen kun je wel een boete krijgen als je zicht wordt belemmerd door een onnodig voorwerp, in dit geval een mondkapje. De boete in Nederland bedraagt 150 euro. In België betaal je tussen de 110 en 120 euro, aldus MotorNL.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.